מערכות ישיבה ביתיות מספקות למשתמש את כל מה שהוא צריך על מנת לקיים שגרת אירוח המתאימה לו וליהנות מישיבה נוחה ומענגת. בחירת מערכות ישיבה מצריכה ידע בנושאים שונים בתחום האורתופדיה והעיצוב אשר יובאו לידיעתכם במאמר זה.
בחירת מערכות ישיבה במידה מתאימה
מערכת הישיבה צריכה להתאים, בראש ובראשונה, לרגליים שלכם. הן לא צריכות להיות גבוהות כמו כסאות בר. הרגליים צריכות להימצא על הקרקע במלואן, ללא שימוש באביזר עזר כמו הדום קרקע ומבלי שייווצר מגע רק מקצות האצבעות. המגע עם הקרקע צריך להיות מלא, אחרת מדובר בספות גדולות מדי שעשויות להסב לכם נזקים אורתופדיים.
בחירה בטכניקת בנייה נכונה
טכניקת הבנייה של מערכת הישיבה צריכה לגרום לכל משתמש, גם אם הוא כבד משקל, לחוש כמשקל נוצה על הרהיט. אסור שייווצר אפקט ערסל בשום אופן, כי זה מעמיד את הגב והשכמות שלכם בסכנה. מערכות ישיבה המבוססות על טכניקת N.S מבטיחות כי כך יהיה. טכניקה זו הומצאה בדנמרק ומאפשרת לכל אדם, בכל משקל, ליהנות מישיבה יציבה ביותר, ללא שקיעה של הרהיט במהלך הישיבה עליו.
עיצוב מערכות הישיבה בהתאמה לסלון
ניתן למקם מערכות ישיבה בפינת החדר או במרכזו. חשוב לבסס את מיקום מערכות הישיבה בהתאם לצרכים שלכם בסלון. במידה ויש לכם רצפה אומנותית שתרצו להבליט, מיקום בפינה הוא מהלך מתבקש שימנע את הסתרת האריחים במרכז החדר. במידה והחדר קטן, מומלץ למקם את הסלון בפינה על מנת לחסוך במקום ולאפשר למרכז החדר לקלוט את השולחן, המזנון ויתר רכיבי הריהוט המרכזיים. בדרך זו תוכלו להבטיח סלון המתאים לצרכים התפעוליים שלכם וגם את מימוש התמורות העיצוביות הנדרשות במרחב שלו.